Orkesten

Afdelingen, repetitietijden en docenten binnen Nieuw Leven

Nieuw Leven kent verschillende afdelingen binnen haar verengingen. Zo hebben we de  harmonie, opleidingsorkest, malletband en de Jeugdmalletband welke allemaal samen de muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen vormen. Sinds begin 2016 repeteren wij in de Pannevogel te Steenderen en worden hier ook onze muzieklessen verzorgd door de verschillende docenten binnen onze vereniging.

De Pannevogel wordt door ons niet alleen gebruikt om te repeteren en om de muzieklessen te verzorgen, maar hier worden ook onze muziekinstrumenten opgeslagen en de school beschikt over een mooi podium waar kleine concerten worden gegeven door o.a. de jeugd.

Hieronder volgt een kort overzicht van de verschillende disiplines binnen de vereniging en de repetitietijden.

 

Harmonie

De harmonie van Nieuw Leven kent ong. 45 spelende leden en staat onder de leiding van dirigent Christa Boerman welke sinds januari 2016 binnen onze vereniging actief is. Binnen de harmonie zijn weer verschillende onderdelen als de koperblazers en de houtblazers.

 

Malletband

De malletband van Nieuw Leven kent ong. 10 spelende leden en staat onder de leiding van instructeur Marius Bongers welke al voor langere tijd binnen onze vereniging actief is. Binnen de malletband heb je het onderdeel melodisch slagwerk en het ongestemd slagwerk.

 

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest bestaat uit de leerlingen van onze vereniging ondersteund door leden van de harmonie. Voordat je bij de harmonie komt speel je eerst in het opleidingsorkerst welke onder de leiding staat van Henk Vruggink.

 

Jeugd-Malletband

De Jeugdmalletband is een kleine groep leerlingen welke onder de leiding staat van Anita Bongers. Hetzelfde wat voor het opleidingsorkest geld, geld ook voor de jeugd-malletband. Je speelt namelijk eerst in de Jeugdmalletband voordat je bij de Malletband komt.

 

Repetitie tijden

Harmonie                           elke donderdag van  19.45 tot 21.45 uur

Malletband                        elke woensdag van 19.45 tot 21.30 uur

Opleidingsorkest             elke donderdag van 18.45 tot 19.30 uur

Jeugdmalletband            elke  woensdag  van 17.15 tot 17.45 uur

 

Docenten

Henk Vruggink                 docent koperblazer

Lucian Venderink            docent blokfluit, AMV (Algemene Muzikale Vorming) , klarinet en saxofoon

Merel Harkink                  docent dwarsfluit

Marius Bongers               docent slagwerk