IJsselhoeve matinée musicale

IJsselhoeve matinée musicale bij Hof te Baak

Op zondagmiddag 4 juni zal door blaasorkest Baakse Wind een concert worden gegeven bij IJsselhoeve Hof te Baak. Baakse Wind is een samengesteld orkest en bestaat uit muzikanten van de harmonieorkesten Jubal uit Vierakker-Wichmond en Nieuw Leven uit Steenderen. Na een aantal gezamenlijke repetities onder leiding van de dirigenten Christa Boerman en Raymond Waanders zal voor het eerst samen worden opgetreden op de prachtige locatie Hof te Baak, een landgoed van de voormalige Hertog van Gelre.

Verbinding

De beide zelfstandige orkesten kampen zoals vele verenigingen met terugloop en een vergrijzing van het ledenbestand. Vandaar dat er is gekeken naar manieren om weer met een volledig orkest voor de dag te kunnen komen. Wat is hetgeen beiden cultuurhistorisch bindt? Daaruit is De IJssel naar voren gekomen.

Zoekend naar een concert locatie lag het dan ook voor de hand dat zowel geografisch als in relatie met de band met de IJssel is gekozen voor de IJsselhoeve Hof te Baak. 

Bijzonder gevarieerd

Een leuke middag om te genieten van blaasmuziek op een prachtige plek, omringd door bomen en groen. Voor de luisteraars zal er een gevarieerd programma worden samengesteld. Met wellicht soms onbekende klanken, waarin kan worden weggedroomd naar plekken ver van Baak. Maak zeker ook herkenbare melodieën uit film, opera het klassieke repertoire en de popmuziek. Kortom voor elk wat wils.

Stichting IJsselhoeven

De stichting IJsselhoeven, opgericht door een groep bewoners in de IJsselvallei, zet zich in voor het behouden, benutten en bewonderen van de karakteristieke IJsselhoeven en erven.

De rietgedekte T-Boerderij Hof te Baak is een Rijksmonument. Het hof is oorspronkelijk gebouwd gelijktijdig met de ruïnetoren uit 1362. Op het erf vindt men een bongerd met zo’n honderd historische hoogstam fruitbomen. De bewoners Hetty Harmsen en Willem Sleijster heten u van harte welkom.

Aanvang en Locatie

Het concert vindt plaats om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Parkeren op Industrieterrein Dambroek.

Adres: Hofstraat 8, 7223LR Baak

Info: Marijke Schotman 06-20242550 of Jan Bijvank 06-29585779

www.ijsselhoeven.nl

www.muziekvereniging-jubal.nl

www.nieuwleven-steenderen.nl